Gianpaolo Poggio: oog in oog met een potentiële 'wereldkampioen'

Isotta laat haar buik zien

Vader Axel

02-12-2006: laatste bericht

De pups zijn de deur uit. Alleen het Engelse tweetal Brogan en Pomona en onze eigen Promessa, zijn over. Het is tijd om het puppy-log te sluiten. We hopen dat iedereen net zoveel plezier heeft beleefd aan het lezen ervan, als wij aan het maken. Het weblog blijft voorlopig nog wel online. Ondertussen werken we hard aan de puppy-pagina's. Als alles volgens plan loopt, staan die volgende week op de site. Houd 'nieuws' in de gaten.

20-11-2006, 15.00: Nieuwe kostganger bij Vicini

De gelederen bij Vicini zijn sinds gisteravond versterkt met Isabella drieenhalf maanden oud teefje van de Polcevera's-kennel van Maurizio Sodini. De pup is met Marieke meegekomen na de geslaagde studiereis naar Italië, waarbij Maurizio een hand toestak bij de jachttraining tijdens de laatste dag. Isabella wordt geen Vicini-bracco, maar verhuist over een aantal maanden naar Jan Hayward in Engeland. Tot die tijd vermaakt Isabella (op de foto links met Brogan) zich prima met haar nieuwe maatjes in Kleine Huisjes.

20.30: prikkelige kennismaking

In het donker is de tuin een spannende plek. De pups banjeren door de struiken en het hout, achter luchtjes en geluiden aan. En soms levert dat een bijzondere kennismaking op, zoals met deze tuinbewoner. De pups moesten allemaal een aantal keren snuffelen voordat ze er achter kwamen dat je neus in een opgerolde egel geen goed idee is.

18-11-2006, 14.00: mand ook uitgepakt goedgekeurd

De nieuwe manden vallen goed in de smaak. De grote honden wisten de manden gelijk te vinden, nadat ze waren uitgepakt. En ook de pups laten zich niet weerhouden door het ontbreken van verpakkingsmateriaal. Vooral als Pandora er een uiltje probeert te knappen is de mand favoriet bij de drie donderstenen.

17-11-2006, 19.00: 'kan niet wachten met de nieuwe mand'

Vanavond kwamen Paul en Jeanette van de hondenwebshop twee nieuwe hondenmanden afleveren. De pups keken aandachtig toe hoe de twee paketten werden binnengedragen. Ze wachtten niet op het uitpakken, maar vielen gelijk al in de nog ingepakte manden in slaap.

16-11-2006, 19.00: de baas in bed

De pups voelen zich steeds meer thuis en beginnen ook steeds beter om te gaan met de signalen die zij van moeder, oma en tantes ontvangen. Ook de van oorsprong verboden gebieden worden langzaam maar zeker overwonnen. Zo is het hondenbed allang geen vrijplaats meer voor de volwassen honden. De pups liggen er graag samen met Pandora. En Galina vindt het eigenlijk ook wel best. Zij voert een actief gedoogbeleid.

15-11-2006, 16.00: buiten de deur eten

Het weer blijft zacht en de drang van de pups om lekker buiten te zijn, blijft ook aanwezig. Met zijn drieën sjokken ze door de tuin, soms tot helemaal achter aan toe. En ook de maaltijden worden nog buitenshuis genuttigd. Zelfs met een zacht buitje genieten ze buiten van hun geweekte brokken.

14-11-2006, 15.00: genieten van een zacht najaar

Het weer zit mee sinds het weekeinde. Het regent nauwelijks in het Noorden en de pups profiteren daar goed van. Ze maken regelmatig een rondje door de tuin en scharrelen wat achter de grote honden aan.

13-11-2006, 12.00: pappie is wereldkampioen

Voor de drie pups ging het leven gewoon door. Maar het bericht dat vader Axel del Monte Alago wereldkampioen is geworden (Best in show, wereldshow Poznan) was voor Marieke een geweldige opsteker en een bevestiging voor de goede keuze van dekreu. En nu maar hopen dat de appel niet ver van de boom valt.

12-11-2006, 22.00: Toen waren er nog drie

Perla heeft een goede eerste nacht achter de rug, bij haar nieuwe familie in Aarau. In Kleine Huisjes is het weer iets rustiger. Al weet het resterende drietal nog moeiteloos de boel op stelten te zetten.

11-11-2006, 00.00: Perla vertrekt

Het afscheid zal niet gemakkelijk vallen voor de thuisblijvers. Over een paar uur vertrekt Perla naar Zwitserland. Iedereen vindt het jammer dat Perla vertrekt, vooral Sylvia. Maar zij kan in ieder geval nog iets langer van Perla genieten dan de thuisblijvers. Sylvia en Marieke brengen Perla straks naar de nieuwe eigenaar in het Zwitserse Aarau.

10-11-2006, 22.00: Pralina op haar eigen bank

Pralina heeft het goed voor elkaar bij haar nieuwe gezin. Ze begroet haar baasjes vrolijk iedere ochtend, krijgt volop aandacht en als het allemaal even te veel wordt, zakt ze neer op haar eigen bankje.

08-11-2006, 20.00: Pietro de straathond

Pietro, waarvan we eerder al zagen dat hij thuis is in 'zijn' straat in Vianen, blijft de omgeving verkennen. En baas Rommert krijgt er geen genoeg van met de camera achter hem aan te rennen. Terwijl Pietro de nabijgelegen groenstroken inspecteert, blijft hij zijn baasje in de gaten houden.

06-11-2006, 17.00: Pinto en Bruno, jong en oud

Bruno, de oude reu van Carolien en Oscar heeft er op zijn dag een beste vriend bij. Want ook al klimt puppy-Pinto op zijn rug en hangt hij aan zijn oren, Bruno en Pinto zijn in korte tijd hele dikke maatjes geworden.

19.00: Pietro's inburgering

We ontvingen een beeldverslag van Pietro's inburgering in het straatleven van Vianen. Zelfverzekerd stapt hij door de straten in de buurt van zijn woning. Zijn grote 'zus' Gaeta houdt wel een oogje in het zeil. En naderhand is er niets lekkerders dan even languit op de schoot van je baasje.

05-11-2006, 15.00: toestemming voor het hondenbed

De pups hebben eindelijk toestemming gekregen om een plekje te zoeken in het grote hondenbed. Zolang ze zich rustig houden mogen ze zelfs één van de grote honden als kussen gebruiken. Puppy Principe kijkt op de foto nog een beetje onwennig om zich heen. Hij zou echter snel in slaap vallen op het hoofd van zijn moeder.

04-11-2006, 11.00: Ollie doelwit van terreur

Ollie B, onze jongste kat, is aardig gewend aan het drukke viertal dat onze keuken onveilig maakt. Hij gaat dan ook niet snel opzij als de keffende wervelwind voorbij komt. En dat maakt hem regelmatig het doelwit van puppy-terreur. De pups vinden het leuk om Ollie aan zijn staart door de keuken te trekken. Ollie ligt het op zijn rug rustig te bekijken. En als het hem echt te veel wordt, haalt hij uit. Daarna moet hij wel wegwezen, omdat hij anders door vier pups wordt bedolven.

22.00: Marit en Wim: 'nog net op tijd'

Wim van der Bij, een collega van Marieke, en zijn dochter Marit waren kort na de geboorte van de pups al eens komen buurten. Een vervolgafspraak was toen snel gemaakt. Vanavond kwamen ze weer langs. Gelukkig nog op tijd om drie pups in actie en rust te zien. Marit had het zichtbaar naar haar zin met het kleine spul.

01-11-2006, 20.00: de storm overleefd

Het is de afgelopen nacht en ochtend verschrikkelijk weer geweest. De pups en zelfs de grote honden twijfelden bij de deuropening of het wel de moeite waard was naar buiten te gaan. Tegen de middag ging de storm liggen en kwam er af en toe zelfs even een zonnetje tevoorschijn. Konden de pups gelijk even de schade in de tuin opnemen.

31-10-2006, 21.00: Aiello is niet bang

Een berichtje van de zuidelijkste pup uit het nest, roepnaam Aiello. Het gaat goed met hem. Op zijn ontdekkingstochten door de tuin heeft hij al kennisgemaakt met de andere dieren. En ook als gromt en bijt het konijn naar hem, hij kan het niet laten erop af te gaan. Ook binnen is hij niet bang. Hij gaat rustig zijn gang en gaat niet opzij voor drukke apparaten, zoals de stofzuiger.

30-10-2006, 10.00: Pimpa maakt het goed

Pimpa vermaakt zich prima bij zijn nieuwe familie Marjan, Johan en Rijk Fasel. Hij geniet van zijn wandelingetjes en van de aandacht die hij vooral van Rijk krijgt. Hij is zelfs al meegeweest als supporter bij een wedstrijd van het voetbalelftal van Rijk. De wedstrijd werd verloren, maar Pimpa was weer een ervaring rijker.

28-10-2006, 20.00: wildzucht

Geef de pups wat wild en ze zijn een hele tijd zoet. Een dode kwartel gaf de pups een uitgelezen gelegenheid te tonen dat ze niet vies zijn van apporteerwerk. De kwartel werd door alle drie gelijk opgepakt en rondgedragen. Het keurig afleveren van de vogel is er nog niet bij. Dat mogen ze leren als ze wat ouder zijn.

27-10-2006, 14.00: nieuwe vriend voor Duca

Pascoli (roepnaam Pascal) is het nieuwe maatje van Duca en de familie Ferwerda. Duca heeft zijn kleine huisgenoot ontspannen ontvangen. Ze kropen al snel samen in dezelfde mand.

21.00: bijna zindelijk

Het kost wat moeite, maar als we goed opletten lukt het aardig de vier overgebleven pups zindelijk te krijgen. Ze zijn nu al zover dat zij naar de buitendeur rennen zodra zij wakker worden of aandrang hebben. Ze zijn helaas nog niet zover dat ze keurig wachten tot iemand de deur voor hen opendoet. Duurt het te lang, dan ligt de boodschap op de drempel.

26-10-2006, 10.00: Pace's eerste week

Pace maakt het goed bij zijn familie.Eigenaar Helen Waldhof schreef ons dat zij druk bezig is de tuin te verkennen en iedere dag haar korte wandeling maakt in het nabij gelegen bos. Aan de harde brokken moet ze nog wennen. Maar gemixt met wat Rodi-worst gaat het erin als koek.

25-10-2006, 10.00: nat gras en muizen

Een door Ollie B. gevangen muis was de aanleiding voor grote hilariteit onder de pups. Ze probeerden de muis van onze kat te stelen. Zonder resultaat, Ollie verschanste zich op het hek en bekeek de drukte van boven. De pups gingen daarom maar verder met een andere hobby: achter elkaar aan hollen door het natte ochtendgras.

24-10-2006, 23.00: Engelse reu terug op het nest

Het 'Engelse' bruine reutje is weer even terug op het nest. Hij werd liefdevol opgevangen door 'puppy-moeder' Sylvia die vanavond op bezoek was. Marieke heeft de pups vandaag laten bekijken door de dierenarts. Het reutje ging mee terug om weer wat nieuwe indrukken op te doen. Het reutje blijft voorlopig in Kleine Huisjes. Mariska uit Burum gaat voor één van de teefjes zorgen.

23.00: jachttraining

Na een fraai staaltje apporteerwerk van Delizia vanmiddag, mochten de pups ook even aan de sjouw met een pas geschoten eend. Hoewel dat eerst een beetje vreemd aanvoelde, lukte het de pups al snel goed houvast te krijgen. In een mum van tijd kwamen wisten ze de eend onze richting op te slepen.

23-10-2006, 15.00: lekker knokken in de tuin

Het drietal heeft het prima naar de zin met elkaar. Samen slapen ze onder en over elkaar in hun bench. Maar als ze wakker zijn, laten ze dat behoorlijk merken. Zo erg dat de volwassen honden een stukje uit de buurt blijven. Een gevonden kauwstaafje werd al snel het onderwerp van een knok- en achtervolgpartij. Met pups van het zelfde formaat en als het niet te lang duurt, kan zo'n vechtpartijtje niet zoveel kwaad.

23.00: nog drie pups in Kleine Huisjes

Heel even lagen ze nog met zijn vieren op een kussen. Maar sinds vanmorgen zijn er nog maar drie pups in Kleine Huisjes. Dat drietal zal nog even bij elkaar blijven. Pandora is daar wel blij mee. Zij doet niets liever dan de pups vertroetelen. wij zitten af en toe met de handen in het haar als de drie kleine terroristen door de keuken en de tuin denderen.

22-10-2006, 11.00: Pralina op reis

Pralina, het donkerste teefje, is vanmorgen opgehaald door Lammy en Wim. De kleine druktemaker liep gisteren nog met haar zussen door het hoge gras van een uitlaatstrook in Noord-Holland. Aan autorijden is ze inmiddels dus wel gewend.

21-10-2006, 11.00: schoolbel luidt voor Pietro

Terwijl schoolgaand Nederland nog geniet van de herfstvakantie, moest puppy Pietro al aantreden voor zijn eerste gehoorzaamheidsklas. 'In het begin was hij een beetje onder de indruk', zegt Rommert Hazenberg. 'Maar al snel had hij de andere honden in de gaten en kreeg hij het naar zijn zin.' Tijdens de eerste les werden de eenvoudige eerste commando's doorgenomen

11.00: Pandora eist voogdij op

De vier overgebleven pups slapen samen in een kleine bench. Dat was al een beetje krap, dachten we. Toch wist Pandora zichzelf ook nog in de bench te wurmen om zo haar opgeëiste kroos te verzorgen. Pandora heeft de moederrol overgenomen. Iedere volwassen hond die daar problemen mee heeft kan een opgetrokken lip van haar verwachten.

20-10-2006, 10.00: nog vier pups in Kleine Huisjes

De bezorgploeg is weer thuis. Gisteren werden nog twee pups in het oosten van het land bezorgd: Pimpa bij Marian, Johan en Rijk Fasel (foto onder) en Pace bij Helen Waldhof. Onze eigen pup heeft tot het einde van de week nog gezelschap van drie zusjes. Voor de grote honden is het allemaal wat overzichtelijker geworden. Een aantal van hen vindt het zelfs leuk af en toe de pups uit te dagen voor een rustig spelletje. Uiteraard zijn we daar wel als de kippen bij.

19-10-2006, 9.00: tweede 'bezorgdag' pups

Het is vandaag de tweede dag dat Marieke, Barbara en Rommert onderweg zijn voor het afleveren van pups aan hun nieuwe eigenaren. Gisteren ontvingen de familie Curvers (foto onder) uit het Limburgse Valkenburg en Carolien en Oscar uit Deurne, hun pups. Vandaag doet de 'bracco-bezorgdienst' het oosten van het land aan voor de aflevering van nog twee pups.

22.00: Pascoli verlaat het nest

Zojuist is de familie Ferwerda naar Mantgum vertrokken met hun nieuwe huisgenoot Pascoli. Het oranje reutje wordt het maatje van Duca, die een paar maanden eerder naar Ineke en Dick Ferwerda verhuisde.

16.00: 'Engelse' Primo uit logeren

Het is nog rustiger geworden in Kleine Huisjes. Vanmiddag kwamen Elize, moeder Mariska, Valero en Dante Primo ophalen, het reutje dat naar alle waarschijnlijkheid naar Engeland verhuist. Primo blijft dus een aantal maanden in Nederland. Hij zal om beurten in Burum en in Kleine Huisjes verblijven.

18-10-2006, 12.00: op reis met zes pups

Het wegbrengen van de pups is begonnen. Vanmorgen stapten Marieke, Barbara en Rommert in de auto voor een reis door het land naar vier nieuwe eigenaren van een Vicini-bracco. Bij het vertrek was de sfeer nog vrolijk. Het afscheid van iedere pup zal echter niet eenvoudig zijn. De pups van Rommert en van Marieke reizen mee om zo wat auto-ervaring op te doen.

17-10-2006, 21.00: webmaster terug, eerste pup weg

De webmaster is weer achter zijn computer gekropen. Het is de afgelopen weken druk geweest en de pups zijn enorm gegroeid. Veel bracco-kenners, waaronder Gianpaolo Poggio (foto) zijn op bezoek geweest om het nest te keuren en de pups te testen. Afgelopen weekeinde heeft de eerste het nest verlaten. Pietro is met Rommert Hazenberg mee. Hij wordt het huisgenootje van Gaeta.

09-10-2006, 9.00: eerste kennismaking oppasmoeder

De eerste kennismaking met oppasmoeder Riek kon niet beter verlopen voor de pups. Ze werden gelijk getracteerd op een flinke hoeveelheid melk. Het zal Riek vanaf nu niet veel moeite meer kosten de club bij elkaar te krijgen. Ze weten nu dat er af en wat te halen is bij haar.

08-10-2006, 22.00: oppastroepen

De webmaster moet vanaf morgen zo nodig weer op reis. Voor de website betekent dit dat er de komende week weinig zal gebeuren. De pups zullen van het vertrek weinig merken. Riek en Oscar, de moeder en vader van Marieke, gaan de pups de komende dagen in de watten leggen.

18.00: Engelse inspectie

De pups zijn vanmiddag aan de tand gevoeld door Kim Parris, de voorzitter van de Britse Bracco Italiano club. Kim, die zelf drie bracco's en drie spinones heeft, wordt de eigenaar van één van de hondjes die naar het buitenland gaan. Ze blijft vandaag en morgen om kennis te maken en de hondjes te bekijken. Kim en drie Engelse bracco-vrienden gaan in november ook mee naar Italië.

07-10-2006, 16.00: eerste autorit

Het maken van autoritjes is een vast onderdeel van de socialisatie van de pups. Zolang ze maar het idee hebben dat er niets vreemds gebeurt onderweg, vermaken ze zich eigenlijk net zo goed als thuis in de werpkist. Eenmaal thuis sloeg de herkenning wel toe en wilden ze zo snel mogelijk weer naar hun vertrouwde keuken en tuin.

06-10-2006, 14.00: oma helpt een handje

Isotta doet haar best met voeden. Maar de scherpe tanden en nagels maken dat zij het niet lang volhoudt. Voor de pups een teken om op zoek te gaan naar andere voedselbronnen. Een situatie die Pandora graag uitbuit. Door het nestje zijn haar moedergevoelens weer aangewakkerd. Jammer genoeg voor de pups, vinden ze geen melk bij hun oma.

21.00: kennismaken met Ollie

Tot nu toe hebben de poezen Tom Poes en Ollie B de pups nog weten te ontlopen. Maar vanavond liet Ollie zich knorrend besnuffelen terwijl één van de pups op de tafel werd bekeken. Ook al was de interesse van de pup voor Ollie B groter dan andersom, Ollie onderging de inspectie zonder morren.

05-10-2006, 11.00: weer bij moeder slapen

De pups benutten hun nieuwe vrijheid volledig. Ze hebben hun favoriete plekjes in de keuken gevonden en proberen toenadering te zoeken met de volwassen honden. Die blijven vooralsnog de kat uit de boom kijken. Ze zitten niet zo te wachten op elf krabbende en bijtende druktemakers. De nieuwe omgeving kan beangstigend zijn. Dan is het altijd goed te weten dat je moeder in de buurt is om eens lekker tegenaan te kruipen. Zolang er niet wordt gebeten, vindt Isotta dat prima.

04-10-2006, 12.00: het hek van de dam

Het hek is letterlijk van de dam voor het elftal. Na een schoonmaaksessie besloten we de schotjes die de pups in de werpkist houden, weg te halen. De pups gingen gelijk op onderzoek uit. Een aantal van de pups vond een rustplek in de keuken, terwijl andere pups toch weer terugkeerden naar de vertrouwde omgeving van de werpkist.

18.00: nazomeren

Het was een hele aardige dag in het Noorden. In het begin regende het flink. Maar naarmate de dag vorderde brak de zon door en kregen we een echte nazomerse dag. De pups profiteerden hier optimaal van. Ze vlogen met zijn allen het gras op. De pret was groot, maar van korte duur. Nu de dagen korter worden wordt het snel fris.

03-10-2006, 14.00: bracco-batterij

Het is tijd geworden de pups een beetje tafelmanieren bij te brengen. Tot vanmiddag voerden we hen met de hand. Dat leverde niet alleen flinke ruzie op, maar ook een enorme troep. Met de voerbatterij die Gianpaolo Poggio voor ons heeft gemaakt, verloopt het voeren heel wat rustiger. Wonder boven wonder hielden alle pups (maximaal acht per keer) zich aan hun eigen compartiment. De troep is gelijk een stuk minder.

23.30: ontsnappingskunstenaar

Het wordt steeds lastiger de pups op hun vaste plek te houden. Het verlaagde hekje van de werpkist is al gebarricadeerd met het bed van de volwassen honden. En het zal niet lang meer duren voordat ook de wanden van de werpkist niet meer veilig zijn. Een aantal van de ondernemende pups probeert dagelijks met wat rek- en strekoefeningen hoeveel zij nog moeten groeien voor een geslaagde ontsnappingspoging.

02-10-2006, 13.00: rust

Na een hectisch weekeinde is de rust wedergekeerd in het domein van de pups. Ze hebben stevig bijgeslapen en lijken te zijn bekomen van de vele mensenhanden en het bezoek in de werpkist. Na een paar maaltijden en een goede rust ging het leven weer verder. Grommend en bijtend wisten ze elkaar weer te vinden. Want niets is beter voor de stofwisseling dan een stevige knokpartij.

23.00: gevecht in het woud

De laatste melk is voor de pups het teken om te gaan slapen. Maar niet voordat de kist is verschoond. Voor de gelegenheid lopen de pups even los door de keuken die al snel in een slagveld verandert. Tussen het woud van stoelpoten bijten de pups elkaar in de oren, poten en staarten. Het lijkt op spelen, maar tegelijkertijd wordt de rangorde in het nest bepaald.

18.00: spitsuur in de werpkist

Een goede dag voor het socialiseren, vandaag. Vanaf elf uur kwam het bezoek af en aan. Tussendoor werd er ook nog even een kleine reunie gevierd van de eigenaren van de pups van de combinatie Gemma en Valero. De pups kwamen geen aandacht te kort. Af en toe was het spitsuur in en rond de werpkist.

01-10-2006, 10.00: dag overgeslagen

Wel iets te melden, geen tijd. Daarom verscheen er zaterdag geen berichtje op de weblog. Gisteren waren Marieke, Rommert en hun 'uitzinnige fan' Barbara succesvol bezig in het veld bij Westernieland. 's Middags en 's avonds werden de pups één voor één gekeurd door de drie bracco-tifosi.

18.00: groeten uit Kleine Huisjes

Ons dorp deed vandaag meer dan ooit zijn naam eer aan. Braccofiel Ilonne kwam langs om ons de vogelhuisjes te laten zien die zij uit Zweden importeert. Met de verzameling huisjes werd het terras tot een dorp omgeturnd. De pups die op bezoek kwamen kregen gelijk een volwassen uitstraling. De volledige collectie vogelhuisjes is te bewonderen door hier te klikken

29-09-2006, 11.00: Thom op bezoek

Voor Thom, het neefje van Marieke, ging een wens in vervulling toen hij in de werpkist stapte. Hij wilde de pups al zo lang in het echt zien. De pups vonden het wel gezellig. Ze gebruikten Thom als klimobject en scherpten hun tandjes op spijkerbroek en sokken.

13.00: oma begroeten

De pups beginnen hun weg in de keuken aardig te vinden. Vooral de plekken die net buiten bereik liggen, worden steeds interessanter. Zoals het grote hondenbed waar oma Pandora zich rustig had teruggetrokken. Pandora ziet de bui al hangen en weet dat ze de pups niet lang zal kunnen tegenhouden. Nu lukte het haar nog met een ingetogen grom en opgetrokken lip.

28-09-2006, 15.00: buitenverblijf met gazon

De pups zijn ondertussen goed gewend aan de buitenlucht. Ze vermaken zich zo goed in de tuin, dat ze zonder enige schroom aan de wandel gaan. Omdat er wel degelijk gevaren op de loer liggen, zoals water en giftige planten, hebben ze een eigen buitenverblijf gekregen. Ditmaal met het gazon als ondergrond. Ze hebben zelfs al hun eerste maaltijd 'al fresco' genuttigd.

16.00: Sylvia terug

De pups hebben het weer helemaal voor elkaar, nu 'peetmoeder' Sylvia weer terug is. Ze werd met veel kabaal verwelkomd. Sylvia's geduld werd gelijk op de proef gesteld toen zij het elftal even meenam in de tuin. Terwijl één pup een plantje uit de tuin trok, kwam een andere gevaarlijk dicht bij de vijver. Het oppassen begint langzaam maar zeker een klus te worden voor iemand met meer dan twee handen.

27-09-2006, 08.00: in en uit

Het schoonmaken van de werpkist is altijd een hele toer met de pups die voortdurend voor je voeten lopen. Daarom kregen zij vanmorgen de gelegenheid zelf even op stap te gaan. De meeste van hen zochten de frisse ochtendlucht op voor een kort avontuur op het terras.

22.00: bijna ontsnapt

Het is een paar van de pups bijna gelukt over het hek te klimmen. En als we er niet tijdig bij waren geweest waren ze zeker naar de andere kant gerold. Het binnenkomen van Isotta in de keuken, was voor de pups aanleiding het pvc van de werpkist te beklimmen.

26-09-2006, 13.00: Tom Poes houdt zich schuil

Geheel toevallig liep Tom Poes vandaag de pups tegen het lijf. Terwijl de oudste van onze twee katten knorrend op haar baasjes afliep, kwam ze in een hinderlaag van spelende pups terecht. In eerste instantie vond ze dat nog wel interessant. Totdat het stel aan haar vacht begon te plukken. Sindsdien houdt zij zich weer schuil.

15.00: uitlaten

Het uitstapje naar de tuin is vaste prik geworden voor de pups. Ze vermaken zich best met het gezelschap. Maar een aantal van hen heeft het ook goed naar de zin tijdens solo-uitstapjes naar spannende plekken, zoals de vijvertjes en de ingang van het hondenbos. Eenmaal terug in de kist, zetten ze een keel op die alleen kan worden gesmoord door een drinksessie bij moeder.

25-09-2006, 12.00: jachttraining

Onder het motto: je kunt er niet vroeg genoeg aan beginnen, mocht één van de pups even kennismaken met de kwartels in de schuur. Volledig in trance bekeek hij de vogels. De eerste les in voorstaan werd goed ontvangen. De kwartels waren minder ingenomen met de pottenkijker. Zij reageerden kribbig op de kleine viervoeter die te dicht bij hun voerbak kwam.

16.00: een beetje regen

Ook vandaag mochten de pups weer even naar buiten. De temperatuur is goed. De zon laat het jammer genoeg afweten. En terwijl de tweede groep pups door het gras banjert, valt er zelfs een beetje regen. Weer iets nieuws geleerd. Als je nat wordt moet je schuilen. Bijvoorbeeld onder de broekspijp van je baasje.

24-09-2006, 10.00: bezoek in de keuken

De verhuizing naar de keuken bevalt de pups goed. Aan aandacht geen gebrek. Vooral Delizia kan haar ogen niet van de kleintjes afhouden. Onder toezicht van de oude Quinta en moeder Isotta mag zijn de pups af en toe besnuffelen. Jurrian die met zijn broer Merlijn en vader en moeder op bezoek is, had het prima naar zijn zin in de kist. Hij hielp vanmorgen met het voeren.

16.00: grote verhuizing

De pups voelen zich prima thuis in de tuin. Zo goed zelfs dat we een permanent buitenverblijf hebben gemaakt. Zolang de zon ons gunstig is gezind, mogen ze daar rondhollen. En nu we toch bezig zijn met verplaatsingen hebben we de werpkist opgepakt en van de woonkamer naar de keuken verhuisd. Daar worden ze nu omringd door hun volwassen tantes.

23-09-2006, 10.00: gevoed door vreemde handen

Iedere vier uur drukken de pups hun neus tegen de rand van de kist, in afwachting van de schaal met eten. En vooral de laatste dagen is het een verrassing wie er aan de schaal vastzit. Vandaag was dat Marianne van Velzen, de eigenaar van Isotta's zus Fenna. Marianne en Leo waren even op bezoek, benieuwd naar de neven en nichtjes van hun Fenna

14.30: naar buiten

Het leven van de pups is een aaneenschakeling van nieuwe indrukken. Ze zien dingen, ruiken nieuwe luchtjes, proeven nieuw eten en horen vreemde geluiden. Maar zelfs met al die prikkels is de werpkist maar de werpkist. Verandering van omgeving doet goed. Zeker als het buiten nog eens stralend weer is. Eén voor één vleien de pups zich op de tuintafel voor Sylvia. Ze genieten van de zon en snuffelen over de rand van de tafel naar de volwassen honden.

22-09-2006, 08.00: melk-doorgeefluik

Isotta geeft nog steeds melk. Maar met de groeiende tandjes en de verhoogde activiteit van de pups, houdt ze het zogen steeds minder lang vol. Om ervoor te zorgen dat de pups toch nog voldoende melk binnenkrijgen, voeren we hen bij met puppymelk in de trog. Het toetje is voor Isotta. Terwijl zij de trog schoonlikt, nemen de pups hun kans waar aan de 'melkbar' van Isotta.

22.00: socialiseren

De wereld van de pups wordt omringd door vier wanden van pvc en aluminium. Een enkele keer lukt het een van hen een kijkje te nemen over de rand. Maar er is nog genoeg te beleven op het vertrouwde kleedje. Van buitenaf komen er dan volop prikkels, zoals bezoekers, wapperende plastic zakken en een cd met buitengeluiden die voortdurend draait. Om de pups verder te wennen aan de boze buitenwereld, halen we er af en toe eentje uit de kist, bijvoorbeeld om even kennis te maken met de volwassen honden.

21-09-2006, 13.00: spelen en nog eens spelen

De zintuigen van de pups doen het prima. Dat blijkt wel uit de manier waarop zij elkaar opzoeken en bespringen. Na eerst een stapje terug te hebben genomen, knallen ze op elkaar. Isotta lijkt er vrede mee te hebben dat zij af en toe moet opdraven voor de voederservice. Plichtsgetrouw vlijt ze zich af en toe een kwartiertje op haar zij voor de melk die steeds meer alleen nog als bijvoeding dient.

20-09-2006, 12.00: Bedolven onder pups

Het moederschap begint steeds zwaarder te worden voor Isotta. De pups zijn ondertussen groot genoeg om de tepels ook te bereiken als Isotta blijft staan. Omdat de melktandjes in boven en ondergebit zijn doorgekomen, is melk geven op ten duur een pijnlijke aangelegenheid voor Isotta. Liggend is het al niet veel gemkkelijker. Als hongerige wolven storten de pups zich dan op hun moeder, die machteloos moet toezien hoe ze wordt bedolven onder haar kroos.

19-09-2006, 23.00: Vaste voerafspraak met Sylvia

De pups laten zich graag verwennen door Sylvia die hen avond na avond, met engelengeduld van voer voorziet. Na ruim drie dagen van radiostilte zijn de pups stevig gegroeid. Ze hebben het vaste voedsel en het drinken bij moeder nu als vast ritueel. De drinksessies worden steeds korter. Voor Isotta betekent dit dat zij meer tijd heeft om in de tuin te rotzooien.

23.00: een weekend op pad

Het komende weekeinde staat het weblog even stil. De webmaster gaat een paar dagen vissen in IJsland, dus de berichtgeving moet even wachten. Vanavond hebben de pups voor de tweede keer vast voedsel gekregen. Al blaffend en grommend proberen ze het uit elkaars mond te stelen. Isotta kijkt vol verlangen naar de steeds kleiner wordende vleesschijven. Gelukkig zijn de pups geen schone eters en valt er voor Isotta tijdens het likken nog wel iets te halen.

15-09-2006, 19.00: rust

De rust is teruggekeerd in Kleine Huisjes. Vanmiddag zijn Chris en Yvette uit Australië in hun camper gestapt en richting Zwolle gereden om daar de hondenshow bij te wonen. Dat vertrek kon natuurlijk niet voordat ze nog even met de pups knuffelden. De pups zijn overigens hier gebleven.

14-09-2006, 22.30: buitenlands bezoek

Het was vandaag een internationale dag. Eerst kwamen Australiërs Yvette, Chris, Bracco Diva en Bordeaux dog Blondie op bezoek en daarna schoven ook Sylvia en de Italiaanse Eleonora aan. Vooral Eleonora was gelijk verknocht aan de werpkist. Ze had snel een favoriete pup uitgezocht: één van de bruine teefjes week vanavond niet van haar zijde.

23.00: zware dagen

Het zijn een paar zware dagen geweest. Het werk gaat door en de pups eisen hun aandacht. Gelukkig heeft Sylvia ons veel werk uit handen genomen. Ze wordt dan ook uitbundig begroet door Isotta. Sylvia wederom bedankt voor je enorme hulp. In de avonduren kwamen er nog meer hulptroepen. Ondanks de drukte wilden Mariska, Angelo en Ilja een kijkje nemen bij de pups. Als tegenprestatie kwam er een volledige maaltijd mee. De pups worden steeds leuker, zodat het moeilijk was om Ilja weer weg te krijgen bij de werpkist.

13-09-2006, 15.00: donderjagen

Het is onrustig in de werpkist. De meeste pups bewegen zich redelijk stabiel met hun buikjes boven de grond en in de bovenkaak dienen de eerste tandjes zich aan. Die moeten natuurlijk worden getest. Met veel gegrom en geblaf storten ze zich op hun broertjes en zusje, terwijl Isotta probeert het voor zichzelf nog een beetje rustig te houden. Het leven van de pups bestaat nu uit drinken, slapen en donderjagen.

22.30: kraambezoek

Giulia is de eerste van de andere honden die bij Isotta op kraambezoek mocht. Ze mocht even aan de pups ruiken, terwijl Isotta de alles nauwlettend in de gaten hield. Giulia kreeg zelfs de kans één van de bruine pups uitvoerig te besnuffelen, waarna Giulia en pup een uiltje knapten op het matras naast de werpkist.

12-09-2006, 14.00: spelen?

De overgang van tegen elkaar aan stuntelen en spelen met elkaar is moeilijk waar te nemen. Maar het lijkt erop dat de pups elkaar steeds vaker opzoeken en samen door de werpkist rollen. Het is hun laatste week dat zij alleen maar melk krijgen. Binnenkort schakelen ze gedeeltelijk over op vastere kost.

22.00: surrogaattepel

Na het drinken is het goed rusten. Maar soms is Isotta iets té enthousiast met het begroeten van een bezoeker. Ze springt dan op en laat haar nog drinkende kroos achter. Die beginnen dan spontaan te zoeken naar een surrogaattepel, zoals bijvoorbeeld de neus van je zusje.

11-09-2006, 11.00: wormkuur klaar

De wormkuur is achter de rug en alle pups hebben zich er prima doorheen geslagen. Ze eten flink en bewegen steeds meer. Isotta piept er af en toe even tussenuit als het haar te druk wordt. Het kruipen van de pups is veranderd in rennen en voortdurend kabaal maken.

09-09-2006, 14.00: onrust valt mee

Een beetje last van de buikjes en een beetje lawaaiig. Dat viel allemaal te verwachten na het begin van de wormkuur. Maar over het algemeen genomen, valt het ongemak bij de pups erg mee. Ze hebben nog twee dagen te gaan. Isotta zorgt ook goed voor haar kroos nu ze niet helemaal lekker zijn. Ze maakt af en toe een uitstapje, maar blijft toch het liefst in de buurt.

22.00: eerste wormkuur

Voor het eerst sinds hun geboorte krijgen de pups iets anders te proeven dan moedermelk. Ze zijn vanavond begonnen met een driedaagse wormenkuur. Ze likten hun lippen nog smakelijk af nadat het goedje was toegediend. Maar de ervaring leert dat ze er nog wel buikpijn van zullen krijgen.

08-09-2006, 10.00: van mollen tot pups

Van mollen tot pups binnen twee weken. De open oogjes geeft de pups ineens een geheel andere gelaatsuitdrukking. Ze kijken ondeugend de wereld in. En ook al kunnen ze de open oogjes nog niet helemaal gebruiken, het lijkt wel of hun nieuwe uiterlijk de pups het zelfvertrouwen heeft gegeven de 'zwakke plekken' in hun vesting te onderzoeken.

20.00: eerste oogje

De bewegende oogleden waren een voorteken dat het eraan zat te komen: het eerste open oogje is gesignaleerd. Niet wijd open en maar eentje. Maar het beginnetje is er. Eén van de oranje/witte teefjes had de primeur.

06-09-2006, 11.00: puppypoep

Tot nu toe heeft Isotta zich een zeer zorgzame en schone moeder getoond. Maar met de verhoogde mobiliteit van haar kleintjes, begint dat steeds lastiger te worden. Vaak nemen de pups na de maaltijd de benen om onderweg hun behoefte te doen. Voor ons betekent dit dat we steeds vaker kleden verwisselen en de de wasmachines overuren maken.

23.00: time-out

Isotta weert zich kranig met haar steeds drukker wordende kroos. Ze heeft wel steeds vaker behoefte aan wat tijd voor zichzelf. Met af en toe een verzetje, zoals een beetje rondneuzen in de houtwal laadt ze de accu weer op.

05-09-2006, 13.30: pups actief, dan Isotta ook

De pups worden drukker en actiever. Een aantal weet zich al helemaal omhoog te drukken en waggelt op vier pootjes door de kist. Ook het openen van de oogjes gaat niet lang meer duren, zoals blijkt uit de 'ooglidoefeningen' die de pups uitvoeren. Voor Isotta wordt het af en toe erg druk. Vanmorgen was ze daarom maar even ongehoorzaam en bleef ze ondanks herhaaldelijk geroep, lekker achter in de tuin hangen.

22.30: beweeglijk wegen

Vanavond nam Sylvia de dagelijkse weegklus voor haar rekening. Geen sinecure, want nu de pups steeds steviger op hun beentjes beginnen te staan, gaan ze graag op stap. De mand waarin de pups tijdens uitstapjes van Isotta verblijven, is al geen echte hindernis meer. Het zal niet lang meer duren voordat de pups ook uit de werpkist proberen te ontsnappen.

04-09-2006, 16.00: Hangjeugd

Na het drukke bezoek is de rust wedergekeerd in de werpkist. Alles is weer zoals het was; Isotta begroet haar 'oppasmoeder' Sylvia enthousiast en de pups drinken, kruipen en slapen. Daarbij proberen ze af en toe een nieuwe houding, zoals rugliggen en deze 'hangen aan de bar'-positie.

22.00: sit-in bij Isotta

Een ware samenscholing van bracco-fans vanavond rond Isotta en haar pups. Lammy en Wim (l.) en Carolien en Oscar werden rustig ontvangen door een ontspannen ogende Isotta. Ze went aan de aandacht en geniet er zelfs van. De pups zijn relaxed. Af en toe proberen ze zich op te richten en eentje van het stel deed al een serieuze poging uit de mand te klimmen.

03-09-2006, 12.00: Isotta bij de favorieten

Van onze Bracco-kennissen hebben er al veel een reisje naar Kleine Huisjes gemaakt voor een bezoek aan Isotta en haar kroos. Elise en Ilja, de baasjes van Valero, konden niet achterblijven. Voor hun was het een kennismaking met de hondjes waarvan zij het idee hadden dat het bekenden waren. Een bezoekje aan Isotta's weblog is een vast, dagelijks ritueel geworden.

02-09-2006, 10.30: groeisprint ingezet

Het wegen van de pups is een dagelijks ritueel. Vooral in het begin verliep de groei gestaag, maar niet echt snel. De laatste twee dagen lijkt het er echter op dat de pups een groeispurt hebben ingezet. Gelukkig geldt dit voor alle elf. Tot nu toe zijn er geen achterblijvers die niet genoeg melk lijken te krijgen.

01-09-2006, 11.00: een gezonde eetlust (II)

Isotta is opgewekt en begroet bekenden enthousiast. Terwijl de pups zich tegoed doen aan de melk, bedelt ze af en toe om wat extra aandacht. Dat het voeden van pups een aanslag op Isotta's energievoorraad is, blijkt wel uit haar eetlust. Twee uur na een stevige ochtendmaaltijd heeft ze alweer trek.

31-08-2006, 22.00: Sylvia: rots in de branding

Het begon met een wantrouwende oogopslag. Die maakte echter snel plaats voor een opgeheven hoofd en staartgekwispel bij Isotta, als Sylvia in de werpkist stapte. Sylvia heeft aangeboden op drukke dagen als pleegmoeder voor de pups op te treden. Isotta had al snel door dat haar kroos in goede handen is. Sylvia zorgt ervoor dat het moeder en kinderen aan niets ontbreekt.

17.00: Rijk kan niet wachten

Met enige regelmaat komen de aanstaande eigenaren van de pups een kijkje nemen. Zo ook Rijk die er een autorit van 2,5 uur voor over had om met papa en mama over de werpkist heen te hangen. De eerste kennismaking met de pups zal het wachten er niet gemakkelijker op maken.

30-08-2006, 07.00: Ciao e grazie Paolo

Vanmorgen vroeg nam Paolo Poggio afscheid van Isotta en haar kroos. Na vier dagen Kleine Huisjes vertrok Paolo, hier met Derk Hazenberg die hem naar het vliegveld bracht, weer naar Savona. In november vangt Paolo ons op als wij met een club Bracco-tifosi een reisje maken naar de oorsprong van de bracco. Ciao Paolo e Grazie!

23.00: drinken en nog eens drinken

Het leven van een pasgeboren pup is op zijn zachtst gezegd, niet erg opwindend. Afgezien van rusten en drinken is er af en toe nog de attractie van het in een mandje worden gelegd als moeder een kort uitstapje maakt. Het grootste gedeelte van de dag wordt aan de tepel doorgebracht. Het drinken is zo'n intensieve bezigheid dat het regelmatig voorkomt dat een pup aan de tepel in slaap valt.

29-08-2006, 11.00: buiklikken

Een vast onderdeel van de verzorging van de pups is het buiklikken. Na het voeden en het 'loskoppelen' van de pups van de tepel, krijgt Isotta de gelegenheid de pups op de buik te likken. Daarmee stimuleert ze de urinewegen en de darmen, zodat de pups hun afvalstoffen snel en effectief kwijtraken

22.00: bezoek ok, maar met mate

Isotta is relaxed. Ze eet en drinkt weer normaal en de diarree, die normaal is na een bevalling, is voorbij. Het bezoek dat af en toe ook toegelaten en soms zelfs uitbundig begroet, zoals hier bij oude bekende en 'uitzinnige bracco-fan', Barbara Hazenberg die met vader Rommert op bezoek was.

28-08-2006, 9.30: Isotta minder stijf, pups actiever

Na een rustige nacht, was Isotta klaar voor haar ochtendwandeling. Ze stond soepeltjes op, nam een paar slokken uit de drinkbak en maakte een rondje door de tuin. De pups zijn ook actiever aan het worden. Ze vleien zich niet noodzakelijk tegen hun moeder aan, maar vinden ook plekjes verderop in de werpkist.

17.00: Rommert Hazenberg: 'topreutje'

Bracco-liefhebber en secretaris van de bracco club, Rommert Hazenberg, kon zich niet inhouden en moest zo snel mogelijk naar Kleine Huisjes om het fraais te bekijken. Zijn oog viel direct op een oranje/wit reutje. Dat wordt een topreu, vond hij.

15.00: eten voor twaalf

Langzaam maar zeker hervindt Isotta haar eetlust. Vooral de geprakte Rodi-schijven gaan erin als koek. En terwijl het eten er aan de ene kant ingaat. Zorgen de elf pups er wel voor dat het aan de andere kant net zo snel weer verdwijnt.

27-08-2006, 10.00: een rustige nacht

Vergeleken bij de vorige nachten kunnen we al snel van een rustige nacht spreken. Maar vannacht heeft iedereen: gasten, wijzelf, Isotta en de pups, heerlijk geslapen. Isotta oogt relaxed en tevreden. De pups ook.

23.00: 'een prachtig nest'

Wat een dag, én een nacht daarvoor. Gelukkig is Isotta helemaal rustig en stort ze zich vol overgave op haar nieuwe bezit. De puppies zijn tevreden. Ze drinken, slapen en kruipen lekker tegen moeder aan. En Isotta rekt zich lekker uit en geniet met volle teugen. De eerste bezoekers zijn ook al geweest. Allereerst de Ferweda's, de eigenaren van Duca, en tegen de avond Sylvia, van Giulia, en Gianpaolo Poggio, speciaal vanuit Italië gevlogen voor een eerste blik op de pups. Gianpaolo is enthousiast. De neusjes, oortjes en de lip kloppen. Het ziet er allemaal rooskleurig uit.

11.00: het zit erop

Na één van de zwaarste nachten uit ons leven zit het er eindelijk op. Isotta heeft het bij twaalf bevallingen gehouden, inclusief één doodgeboren puppy. Ze maakt het prima, heeft alweer goede trek en geniet van haar pups. Wij willen iedereen bedanken die van over de hele wereld onze website in de gaten heeft gehouden en ons met opbeurende berichten heeft gesteund. Wij zijn Gianpaolo Poggio bijzonder dankbaar voor zijn bemiddelingswerk en Bitte Ahrens, de eigenaar van vader Axel del Monte Alago, dat we haar midden in de nacht konden bellen voor adviezen. Een hele dikke knuffel gaat naar onze 'oudste klanten' Lammy en Wim, die ons verrasten met een ontbijt dat vanmorgen werd bezorgd. We blijven jullie op de hoogte houden met het weblog.

09.50: de laatste?

De uitputting is goed te merken bij Isotta. Bij haar begeleiders trouwens ook. Na een volledig doorwaakte nacht en weer een marathon-wachtpartij beviel Isotta, 18 uur na de eerste, van pup nummer elf: weer een bruin reutje.

06.15: een echte nakomer

Na de geboorte van nummer negen, leek het erop dat nummer tien snel zou volgen. Alles wees erop dat Isotta nog een pup droeg. Maar door vermoeidheid overmand lukte het haar blijkbaar niet meer om te persen. Pas na een marathon wachtsessie van bijna vijf uur kwam daar nummer tien: een bruin reutje. We gaan er vanuit dat het de laatste pup is. Maar gezien het verloop van de nacht houden we de opties nog even open.

01.35: Isotta nog niet klaar

Het eind komt in zicht, maar we zijn er nog niet. Zojuist is nummer negen geboren. Alweer een teefje. Ditmaal oranje/wit.

26-08-2006, 00.10: nummer acht

Kort nadat puppy nummer zeven ter wereld kwam, begint Isotta alweer te persen. Het duurt dan ook niet lang voordat nummer acht het levenslicht ziet: een prachtig bruin teefje.

23.45: dood en leven

Na de voorspoedige geboorte van de eerste zes blijft het lang stil bij Isotta. Ze perst niet meer en houdt zich volledig bezig met haar pups. Om kwart voor twaalf is het mysterie opgelost. Isotta brengt een dood, bruin teefje ter wereld. Het oranje/witte reutje dat er gelijk achteraan komt is gelukkig springlevend.

20.30: ...en een zusje

En net terwijl Jeroen de foto's bekijkt, lijkt het Isotta een goed idee de volgende ter wereld te brengen: een prachtig oranje teefje.

20.15: het viertal heeft een broertje

Isotta was vriendelijk genoeg ons rustig te laten eten. Maar ze had geen zin in koffie en begon ze te persen toen de borden waren afgeruimd. Het resultaat mag er zijn: een prachtig reutje

18.40: nummer vier dient zich aan

Nog net voordat we een hapje gaan eten, laat nummer vier haar gezicht zien. Een donkerbruin teefje dat snel ter wereld komt.

18.00:tweede teefje geboren

Klokslag zes uur kwam de derde pup ter wereld: een stevig, bruin teefje. Het drietaal weet de tepel goed te vinden en ligt tevreden te drinken.

16.50: tweede pup, eerste teefje

Precies een uur na de eerste pup, wordt de tweede geboren: een stevig wit oranje teefje. Ging de bevalling bij de eerste nogal moeizaam, deze kwam er snel uit.

25-08-2006, 16.10 u.:het is zover

Tegen half vier werd het menens. Isotta begon te persen en probeerde zich comfortabel neer te leggen. Een klein half uur later was het zover. Een prachtig bruin reutje zag het levenslicht. Isotta ontfermde zich er gelijk over.

25-08-2006:eerste voortekenen

Na een, vooral voor Marieke, goeddeels doorwaakte nacht moeten we de zintuigen weer scherp krijgen. Isotta begon gisteravond het typische gedrag te vertonen van een hond die klaar is om te werpen.Het blijft vooralsnog bij voortekenen. Het gezelschap van Marieke vanacht was een goede aanleiding voor Isotta lekker bij haar op het matras te kruipen.

24-08-2006:klaar voor de bevalling

Isotta is helemaal klaar voor de bevalling en wij zijn dat nu ook. De werpkist is geprepareerd an alle apparatuur en benodigdheden zijn onder handbereik. Volgens de berekeningen heeft Isotta nog zeker een dag te gaan. Maar het is ook goed mogelijk dat zij daar zelf andere ideeën over heeft en vandaag al bevalt. Wij houden in ieder geval rekening met alle opties.

19-08-2006:laatste week ingegaan

Isotta is haar laatste week ingegaan. Als alles volgens de berekening verloopt, bevalt ze op 25 of 26 augustus. Ze is er klaar voor en ze ook wel een beetje klaar mét die steeds dikker wordende buik. Ze brengt de dag door met hangen, puffen en languit liggen.

15-08-2006:wennen aan de werpkist

De nieuwe werpkist is gisteren uit België gearriveerd. Geen traditioneel hout dit keer, maar aluminium en kunststof. Stevig, comfortabel en gemakkelijk schoon te maken. De eerste kennismaking met de kist beviel Isotta prima. Ze deed er een kort middagslaapje en maakte geen aanstalten haar mand in de keuken op te zoeken

14-08-2006: afkoelen na de puppy-dag

Het was voor de niet zwangere Vicini-honden al even afzien. Laat staan dat Isotta het gisteren gemakkelijk had op de puppy-dag. Maar ze sloeg zich er keurig doorheen. Af en toe een grom en een lip en verder rust en afzondering. Vandaag deed ze het maar eens extra rustig aan.

09-08-2006: Isotta lijkt op haar moeder

Isotta blijft groeien, haar eetlust ook. Ze is kerngezond. Gaandeweg begint ze steeds meer trekjes over te nemen van haar moeder Pandora. Net als moeder houdt Isotta er tijdens de zwangerschap van, tukjes te doen op haar rug. En net als Pandora is ze niet gesteld op opdringerige soortgenoten. Vooral de nieuwsgierige logeerreuen kunnen dan een opgetrokken lip verwachten. Als de vergelijking met Pandora ook na de bevalling blijft, zit het wel snor met de pups. Pandora was een voorbeeldige moeder.

06-08-2006: Combinatie online

Weinig nieuws van het zwangerschapsfront. Isotta ondergaat de laatste weken probleemloos. Een beetje knorrig af en toe en altijd hongerig. Ze groeit gestaag. Sinds vandaag is de pagina met de combinatie Isotta x Axel online.

01-08-2006: Een gezonde eetlust

Hoe dichter Isotta de datum van de bevalling nadert, des te hongeriger lijkt ze te worden. Om het voortdurende honger gevoel zo veel mogelijk binnen de perken te houden krijgt Isotta niet meer haar gebruikelijke twee maaltijden per dag, maar vier. De porties passen we natuurlijk wel een beetje aan. Ze wordt al dik genoeg.

29-07-2006: Zwangerschap goed zichtbaar

Het heeft even geduurd, maar er is nu toch duidelijk een buikje te zien bij Isotta. Afgezien van een incidentele 'hormonale' bui, maakt Isotta het prima. De eerste helft van de zwangerschap is tot nu toe probleemloos verlopen.

29-07-2006: Even voorstellen: vader Axel del Monte Alago

Een buitenkansje, noemde Marieke de primeur om eerste te zijn die Axel del Monte Alago, zoon van Rivana, als dekreu mocht gebruiken. Axel is inmiddels een topper in het showcircuit en staat hoog op het lijstje van favoriete dekreuen. Vicini bedankt eigenaren Bitte en Pierluigi dan ook hartelijk voor deze buitenkans. We zijn ook Gianpaolo Poggio veel dank verschuldigd voor zijn bemiddeling.

 

 

 

Vicini del Monastero Witherenweg 26 9977 SB Kleine Huisjes +31(0)595 481338